Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA ZARADAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Sindikat doktora medicine traži uvećanje koeficijenta za obračun zarada

04.03.2021.


Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović podržava Predlog zakona o dopunama Zakona zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji je Sindikat doktora medicine Crne Gore proslijedio svim poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Potpredsjednik Abazović je ukazao da iako upućeno pitanje resorno njemu ne pripada, on ima vrlo jasan stav o tome.

"Smatram da drugim funkcionerima treba smanjiti zarade, a povećati ljekarima. Po meni je to pravedno rješenje. Kada kažem 'funkcioneri' mislim na one iz prve kategorije koji imaju najviše zarade u zemlji", ukazao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je ukazao da se i ranije zalagao za to da Crna Gora ima progresivnu stopu oporezivanja zarada, što bi značilo da one najmanje zarade ostanu iste ili da se povećaju, a da oni koji imaju veću zaradu imaju veće poreske obaveze, čime bi se napravila pravedna distribucija.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 01.03.2021.


Naslov: Redakcija