Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ODLUKE O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U NIKŠIĆU: Građani ne žele buku, a ugostitelji policijski čas

04.03.2019.


Nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Nikšiću biće dorađen kako bi se zadovoljile primjedbe i ugostitelja i građana koji nijesu zadovoljni novim pravilima predviđenim tim dokumentom, zaključak je sa javne rasprave.

Nacrtom je bilo predviđeno da radno vrijeme ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge pripremanja i usluživanja hrane i pića radnim danima bude od 6 do 24 časa u ljetnoj sezoni, a u zimskoj od 6 do 23 sata.

Za diskoteke i noćne klubove, kojih u Nikšiću trenutno ima pet-šest registrovanih, radno vrijeme je do tri sata iza ponoći. Vlasnici lokala u gradu su bili kategorični u ocjeni da im pravila utvrđena Nacrtom ne odgovaraju i da je to direktan udar na njihovo poslovanje.

Oni tvrde i da je, za razliku od ostalih gradova, a posebno od Podgorice, samo u Nikšiću kraće radno vrijeme lokalima, pa su to okarakterisali i kao svojevrsni "policijski čas".

"Nacrt je mnogo lošiji od prethodne odluke koja je takođe za nas bila nepovoljna i na koju smo se žalili. Zašto bi Nikšić po ovom pitanju bio diskriminisan u odnosu na ostale gradove u Crnoj Gori, a pretendujemo da budemo prijestonica turističkog i kulturnog razvoja", ukazao je Ivan Radojičić, vlasnik jednog bara.

Peko Kilibarda, vlasnik jednog restorana, koji se nalazi na magistralnom putu Nikšić-Trebinje kaže da na 500 metara od njegovoj objekta nema nijedne kuće, kao i da poštuju radno vrijeme i pravila vezana za buku.

Nova pravila im nikako ne idu u prilog, jer 90 odsto njihovih gostiju su oni koji prolaze kroz Nikšić i tu svrate da se odmore.

"Ako mi gost sa strane dođe u 22,30 časova i traži da mu se pripremi hrana moram da ga odbijem, jer nam je radno vrijeme do 23 sata. Smatram da ovim načinom stvaramo ružnu sliku o Nikšiću, a nama se pravi šteta", istakao je Kilibarda.

Za građane nacrt odluke ima brojne manjkavosti, posebno iz razloga što ne predviđa jasna pravila po pitanju buke i o tome da li objekti posjeduju sertifikate za zvučnu izolaciju.

Najveći problem je u gradskoj zoni, posebno u Njegoševoj ulici u centru Nikšića, čiji stanovnici tvrde da je pretvorena u "malo Sutomore".

"Više od 100 stanara Njegoševe ulice potpisalo je peticiju koju smo dostavili nadležnim organima i ombudsmanu da nas zaštite. Nije problem radno vrijeme lokala, već buka koja je nesnosna i to treba precizirati, kontrolisati. Ne možemo da organizujemo život. Ljeti prozore ne možemo da otvorimo, a noću ne možemo da spavamo. Mi ne tražimo nikakav 'policijski čas' za ugostiteljske objekte već samo da se mi ispoštujemo i da imamo mir u svojim domovima koji godinama nemamo", istakao je Slaviša Roganović stanovnik Njegoševe ulice.

Lokali u užem gradskom jezgru, ukazao je Stevo Glomazić, bukvalno se utrkuju u tome ko će jaču muziku da pusti.

Mira nemaju ni stanari u Ulici Narodnih heroja, a iz četiri tamošnje stambene zgrade takođe su poslali dopis nadležnim da ih zaštite od, kako navode, konstantnog uznemiravanja od buke iz kafića.

Sekretar Sekretarijata za finansije Sanija Fatić pojasnila je da se Nacrt odnosi samo na radno vrijeme, a da se jačina zvuka i postojanje ili nepostojanje zvučne izolacije u lokalima reguliše nekim drugim odlukama i pravilnicima koje donose resorna ministarstva.

Nacrt odluke pripremili su nadležni lokalni sekretarijati u saradnji sa Komunalnom policijom koja je zadužena za kontrolu poštovanja pravila. Načelnik Komunalne policije Novica Milović istakao je da su poslednjih mjeseci znatno pojačali kontrole u odnosu na raniji period i da su odgovorili na svaku prijavu građana.

"Nova odluka je pripremljena upravo zbog sve češćih pritužbi. Tražili smo od Centra bezbjednosti podatke o broju prekršaja ili izvršenja krivičnih djela ispred ugostiteljskih objekata i pripremili nacrt u skladu s prijavama od strane građana koji su se nama žalili. Problemi se mogu regulisati da svi budu zadovoljni, a oni koji budu kršili pravila neće izbjeći sankcije", istakao je on.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 28.02.2019.


Naslov: Redakcija