Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA DRUGA RUNDA KONSULTACIJA SA MEĐUNARODNIM FINANSIJSKIM INSTITUCIJAMA I BILATERALNIM DONATORIMA POVODOM DEFINISANJA POTENCIJALNIH IZVORA FINANSIRANJA PROJEKATA SA JEDINSTVENE LISTE PRIORITETNIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA


 Sekretarijat za razvojne projekte, uz podršku UNDP kancelarije u Podgorici, organizovao je Drugu rundu konsultacija sa međunarodnim finansijskim institucijama i bilateralnim donatorima koja je održana 2. marta 2016. godine u Podgorici, s ciljem definisanja potencijalnih izvora finansiranja prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Nacionalni koordinator za regionalne projekte i član Nacionalne investicione komisije, gospodin Vojin Vlahović upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su uslijedile nakon usvajanja Jedinstvene liste prioritetnih infrastrukturnih projekata. Ističući značaj podrške i međunarodnih finansijskih institucija i bilateralnih donatora projektima iz svih sektora, Vlahović je ukazao potrebu inteziviranja saradnje svih činioca uključenih u navedeni proces na polju razvoja i implementacije prioritetnih projekata.

Predstavnici četiri Sektorske radne grupe (energetika, saobraćaj, zaštita životne sredine i društvene djelatnosti) predstavili su infrastrukturne projekte na nivou sektora, kao i projekte koji su kandidovani za finansiranje tehničke podrške u okviru XV poziva Zapadnobalkanskog investicionog okvira, koji je završen 19. februara 2016. godine.

Kada je u pitanju I poziv za apliciranje projekata za sufinansiranje sprovođenja infrastrukturnih ulaganja, projekti sa Jedinstvene liste mogu se kandidovati do 31. marta 2016. godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici EBRD banke, KfW banke, CEB banke (Razvojna banka Savjeta Evrope), predstavnici ambasada i konzularnih predstavništava u Crnoj Gori: Italije, Grčke, Španije, Mađarske i Slovenije. Osim navedenih institucija, sastanku su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, NIPAK kancelarije, Sektorskih radnih grupa i Zapadnobalkanskog investicionog fonda (WBIF).

Izvor: Vebsajt Sekretarijat za razvojne projekte, 02.03.2016.