Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU I NAGRADNIM IGRAMA: Predviđeno sveobuhvatno uređenje tržišta igara na sreću i definisani su novi oblici igara na sreću

04.01.2021.


Vlada Crne Gore utvrdila je Nacrt zakona o igrama na sreću i nagradnim igrama , kojim je predviđeno sveobuhvatno uređenje tržišta igara na sreću i definisani su novi oblici igara na sreću, kreiranjem trajnih i održivih rješenja, u skladu sa najboljom evropskom praksom.

Biće omogućen potpuniji i kvalitetniji on line nadzor priređivača igara na sreću, što će dovesti do stvaranja kvalitetnijeg ambijenta za razvoj tržišta i povećanje prihoda od ove djelatnosti. Efikasnijim sprečavanjem i sankcionisanjem zloupotreba na tržištu i oštrijim kaznenim odredbama za nelegalno priređivanje igara na sreću biće poboljšana finansijska disciplina i omogućena bolja zaštita interesa legalnih priređivača.

Pored ostalog, uvodi se koncept društvene odgovornosti, te obezbjeđuju bolji uslovi za kontrolu poslovanja priređivača igara na sreću, što će doprinijeti smanjenju sive zone u oblasti igara na sreću i uvećanje budžetskih prihoda po ovom osnovu.

Novo zakonsko rješenje će obezbijediti društvenu zaštitu igrača i njihovih porodica. Zaključeno je da javna rasprava traje 60 dana, od dana objavljivanja javnog poziva na internet stranici Ministarstva.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 29.12.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija