Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RADIONICA NA TEMU ELEKTRONSKE TRGOVINE 3. I 4. OKTOBRA 2016. GODINE


Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji sa sjedištem u Ženevi, organizuje dvodnevnu radionicu na temu elektronske trgovine 3. i 4. oktobra 2016. godine u Podgorici.

Radionica će biti održana u zgradi Uprave za imovinu, ul. Jovana Tomaševića bb (stara zgrada Vlade), u Podgorici sa početkom u 10 časova.

Pregled i ciljeve Radnog programa o e-trgovini Svjetske trgovinske organizacije (WTO), WTO/GATS pravila i primjena na e-trgovinu, klasifikacija elektronske trgovine i usluga, trgovinske barijere, kao i druge teme u vezi sa iskustvima WTO u ovoj oblasti predstaviće nadležni savjetnik Odjeljenja za trgovinu, usluge i investicije pri Sekretarijatu Svjetske trgovinske organizacije, Lee Tuthill.

Radionica je namijenjena kako kreatorima politika u ovoj oblasti, tako i poslovnoj zajednici - malim i srednjim preduzećima, bankama, domaćim snabdjevačima on-line trgovine.

Poseban dio radionice biće posvećen podizanju svijesti poslovne zajednice, banaka, malih i srednjih preduzeća, nadležnih državnih organa, o mogućnostima i izazovima rastuće elektronske trgovine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, 02.10.2016.