Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MONSTAT: 2017. godine u osnovna sredstva investirano 878,7 miliona

03.08.2018.


Ostvarene investicije u osnovna sredstva u Crnoj Gori u prošloj godini su, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosile 878,7 miliona eura, 34,6 odsto više u odnosu na 2016.

Od toga se na građevinske radove odnosilo 512,33 miliona eura, na opremu 312,8 miliona, a na ostalo 53,64 miliona eura.

Investicijama u osnovna sredstva smatraju se nabavke preduzeća u cilju dobijanja novih, povećanja vrijednosti ili zamjene postojećih osnovnih sredstava.

Ostvarene investicije u toku izvještajne godine predstavljaju vrijednost efektivno obavljene izgradnje, izrade ili nabavke objekata, opreme i ostalog, bez obzira da li su završene i je li i kada izvršena njihova isplata.

Nabavljena investiciona dobra mogu biti nova ili već korišćena, kupljena ili dobijena bez naknade od drugih u zemlji i inostranstvu ili proizvedena u sopstvenoj režiji.

Obuhvataju se sve vrste ulaganja u nove kapacitete te za proširenje, rekonstrukciju i modernizaciju postojećih ili zamjenu zastarjelih, istrošenih kapaciteta.

Investicijama se ne obuhvataju sredstva utrošena za redovno i tekuće održavanje postojećih objekata.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.08.2018.


Naslov: Redakcija