Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKLJUČEN SPORAZUM O SARADNJI PORESKE UPRAVE I KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA KOJIM SE REGULIŠE NAČIN PREUZIMANJA PODATAKA IZ BAZE UPRAVE


Poreska uprava Crne Gore je, uz saglasnost Ministarstva finansija, 01. avgusta ove godine, sklopila Sporazum o saradnji sa Komorom javnih izvršitelja Crne Gore. Sporazumom koji su potpisali direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i predsjednik Komore javnih izvršitelja Ivan Petrović, reguliše se saradnja između ova dva organa i reguliše način preuzimanja podataka iz baze Poreske uprave.

Sporazum je potpisan u skladu sa važećim zakonskim propisima, a njegova svrha je da se izgradnjom sistema partnerstva, saradnje i razmjene podataka između informacionih sistema, doprinese ostvarivanju i unapređenju kvaliteta dostupnosti podataka, što je u obostranom interesu.

Predmet Sporazuma je regulisanje obaveza između potpisnika u preuzimanju podataka iz informacionog sistema Poreske uprave od strane Komore javnih izvršitelja, kao podnosioca zahtjeva za ostvarivanje prava iz svoje nadležnosti.

 Uspostavljanjem procesa preuzimanja podataka, olakšava se postupak ostvarivanja prava, a direktnim preuzimanjem podataka iz informacionog sistema Poreske uprave, značajno se umanjuje potreba za pribavljanjem istih u papirnoj formi.

Izvor: Vebsajt Poreske uprave, 02.08.2016.