Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

UKUPAN BROJ ZAPOSLENIH U CRNOJ GORI U JUNU PREKO 183 HILJADE


Ukupan broj zaposlenih u Crnoj Gori u junu iznosio je 183,33 hiljade i bio je 2,5 hiljade veći u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je broj zaposlenih u prvoj polovini tekuće godine bio 0,5 odsto veći u odnosu na isti period lani, pokazuju podaci Monstata.

Kako se navodi u mjesečnom statističkom pregledu Monstata, broj zaposlenih u prvoj polovini 2016. u odnosu na isti prošlogodišnji period pao je devet odsto u sektoru poljoprivrede, 17,6 odsto u sektoru vađenje ruda i kamena, tri odsto u sektoru prerađivačke industrije, 3,7 odsto u sektoru snabdijevanje električnom energijom i gasom, jedan odsto u sektoru snabdijevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, 3,6 odsto u sektoru poslovanje sa nekretninama i 0,1 odsto u sektoru trgovina na veliko i malo.

Statistički, broj zaposlenih u sektorima usluge smještaja i ishrane i državna uprava i odbrana se nije mijenjao u odnosu na prvu polovinu 2015.

S druge strane, broj zaposlenih u sektoru građevinarstva porastao je 5,7 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, a u sektoru saobraćaj i skladištenje 4,2 procenta.

Broj zaposlenih u sektoru informisanje i komunikacije uvećan je 3,5 odsto, u sektoru finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 1,7 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,5 odsto i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,2.

Broj zaposlenih u sektorima obrazovanje i zdravstvena i socijalna zaštita porastao je 1,2 odsto i 1,6 odsto. U sektoru umjetnost, zabava i rekreacija broj zaposlenih je povećan 4,1 odsto, a u sektoru ostale uslužne djelatnosti za 0,3 procenta.

Izvor: