Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

GRUPA GRAĐANA:POZDRAVILI NEUSVAJANJE ZAKONA O MORSKOM DOBRU


Predstavnik grupe građana “Naše ognjište”, Božidar Čarmak, čestitao je poslanicima koji su stali iza, kako je naveo, obaranja nepravičnog Zakona o morskom dobru.

“Čestitke svima u Crnoj Gori koji su učestvovali u dosadašnjoj borbi za privatnu svojinu. Ovo je velika pobjeda u borbi da kao društvo postanemo slobodni, ozbiljni i istinski pošteni. Ovo je upečatljiva potvrda važnosti naše borbe, jačanja kohezije i iznošenja našeg raspoloženja na fer način i bez uljepšavanja - u javni život Crne Gore! Čestitka Skupštini, čestitka poslanicima, čestitka medijima, čestitka NVO organizacijama, čestitka svakom građaninu koji je prepoznao, branio i odbranio budućnost svojih najbližih! Čestitka svim građanima Crne Gore koji shvataju da rušenje principa na jednom mjestu ruši principe na kojima počiva i njegova sopstvena kuća, njegov sopstveni dom”, naveo je Čarmak u saopštenju.

Na glasanju, istakao je Čarmak, “nije samo pao Zakon o morskom dobru kao zakon o brutalnoj rasprodaji i trajnoj devastaciji pojasa morskog dobra, rušenja privatne svojine”, nego su, po njegovom mišljenju, “pali i preduprijeđeni i brojni budući zakoni” politike koju je nazvao devastirajućom.

“Danas-sjutra bi na tragičan način devastirali - rječna, jezerska, poljoprivredna, šumska, brdska, planinska, speleološka, privredna, proizvodna, turistička i svaka druga dobra koja se jednokratno mogu unovčiti na grub i podmukao način na štetu, tragediju i nevolju - što svih nas kao građana i pravih vlasnika ove Države, što svih nas kao građana i pojedinaca i privatnih vlasnika. Ovo je pobjeda, čestitka i zahvalnica svim građanima. Ovo je veliki, ogroman nauk, podstrek i ohrabrenje za ubuduće”, smatra Čarmak.

Izvor: Vebsajt RTCG, 01.08.2015.