Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Tokom 2018. godine protiv CG donijeto 13 presuda

03.07.2019.


U 2018. godini Evropski sud za ljudska prava donio je 13 presuda protiv Crne Gore, navodi se u Izvještaju Evropske komisije. Kako je precizirano, većina slučajeva odnosila se na član 6 Evropske konvencije o ljudskim pravima pravo na pravično suđenje.

"Dva slučaja odnosila su se na član 8 Evropske konvencije o ljudskim pravima (pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života), dva na član 1 Protokola br. 1 (pravo na imovinu), dok se jedan odnosio na član 13 (efikasan pravni lijek). Kršenja su utvrđena u 11 od ovih slučajeva", navodi se u Izvještaju.

Kako ocjenjuju, ukupna svijest o institucijama i pravima zaštićenim Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (EKLJP) se povećava, ali su još potrebna poboljšanja u pogledu primjene standarda Konvencije i kvaliteta obrazloženja odluka.

"Crna Gora je nastavila da osigurava dobar nivo saradnje sa Evropskim sudom za ljudska prava i nijedna presuda nije predmet pojačane nadzorne procedure. Vlada nastavlja sa sklapanjem prijateljskih poravnanja u predmetima uzimajući u obzir dužinu trajanja postupka i neizvršavanje domaćih odluka", stoji u Izvještaju


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.07.2019.


Naslov: Redakcija