Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KOMUNALNOJ POLICIJI: Dalje unaprjeđenje zakonskog rješenja

03.07.2018.


 

Na okruglom stolu govorili su Jadranka Vukčević, generalna direktorica za lokalnu samoupravu, Goran Janković, načelnik komunalne policije Glavnog grada Podgorice, Sanja Živković, Odbor za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština CG i Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije Kotor.

"Donošenjem Zakon o komunalnoj policiji opštinama je omogućeno da, u saradnji sa policijom i drugim subjektima, preuzmu i realizuju sopstveni dio odgovornosti za komunalni red u opštini", ukazala je Vukčević.

Ona je istakla da su razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji ogledaju u potrebi za daljim unapređenjem zakonskih rješenja, koji treba da otklone određene slabosti, probleme koji su se pokazali u praksi, odnosno u funkcionisanju službe komunalne policije, čime bi se stvorili dodatni uslovi za efikasnije sprovođenje propisa iz nadležnosti opština i obezbijedio efikasniji rad organa jedinica lokalne samouprave u realizaciji njenih politika.

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji počela je 1. juna 2018. godine.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 29.06.2018.


Naslov: Redakcija