Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O IZMJENAMA ZAKONA O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2017. GODINU: Tehničko usaglašavanje Zakona odnosi se na to da su određene potrošačke jedinice, koje su bile samostalne, prešle u druge potrošačke jedinice. Ne mijenjaju se budžetska sredstva već se tehničkom preraspodjelom potrošačkih jedinica obavlja transfer sredstava

03.07.2017.


Skupština Crne Gore je 29. juna 2017. godine usvojila Zakon o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu, kojim se pristupilo usljed neophodnosti tehničkog usaglašavanja sa novom organizacijom i povećanja izvornih prihoda za osam miliona eura.

Za usvajanje izmjena glasala su 42 poslanika, nije bilo protiv ni uzdržanih.

Generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Nikola Vukićević, ukazao je da su osnovni razlozi za donošenje izmjena tehničko usaglašavanje usljed donošenja primjene novih izmjena i dopuna Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave i usljed potrebe za povećanjem izdataka na jednoj budžetskoj stavci.

"Tehničko usaglašavanje Zakona o budžetu odnosi se na to da su određene potrošačke jedinice, koje su bile samostalne, prešle u druge potrošačke jedinice. Ne mijenjaju se budžetska sredstva već se tehničkom preraspodjelom potrošačkih jedinica obavlja transfer sredstava", rekao je Vukićević.

On je naveo da je jedino povećanje došlo na poziciji tekuća budžetska rezerva i tu su sredstva za koja je procijenjeno da mogu biti potrebna za redovno funkcionisanje Vlade do kraja ove godine i ona imaju, shodno zakonu, unaprijed utvrđenu namjenu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.06.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija