Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDMA "OTVORENA VRATA ZA HORIZONT 2020" NA TEMU: PAMETNI, ZELENI I INTEGRISANI TRANSPORT


U sklopu aktivnosti koje Ministarstvo nauke kontinuirano sprovodi na planu promocije EU Okvirnog programa za istraživanje i inovacije Horizont 2020, 2. jula 2015. godine, održana su sedma po redu "Otvorena vrata za Horizont 2020" na temu Pametni, zeleni i integrisani transport (Smart, Green and Integrated Transport).

Na samom početku konsultacija mr Smilja Kažić Vujačić, Nacionalni koordinator za Horizont 2020 upoznala je prisutne sa Programom H2020 i novim instrumentima promocije ovog programa koje Ministarstvo nauke sprovodi u saradnji sa mrežom Nacionalnih kontakt osoba, dok je član programskog odbora i Nacionalna kontakt osoba za oblast Pametni, zeleni i integrisani transport doc.dr Deda Đelović održao prezentaciju o mogućnostima programa, načinu traženja partnera i trenutno otvorenim pozivima. On je istakao je da je svima cilj da zajedničkim angažovanjem, kako NCP-jeva i Ministarstva nauke, tako prije svega i potencijalnih učesnika, bude povećano učešće Crne Gore u ovom Programu.

Predstavnici Željezničke infrastrukture Crne Gore bili su aktivni učesnici konsultacija povodom projektne ideje koju imaju namjeru da razviju u projektni prijedlog, nakon čega bi se istražile mogućnosti povezivanja sa institucijama koje bi učestvovale kao partneri u njihovom projektu.

Tokom konsultacija takođe sugerisani su konkretni prijedlozi u cilju aktivnijeg pristupa i povećanja učešća institucija iz Crne Gore u samom Programu.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo nauke, 02.07.2015.