Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

CRNOGORSKI POMORCI I SLUŽBENO NA "BIJELOJ LISTI" EVROPSKE AGENCIJE POMORSKE SIGURNOSTI

03.05.2017.


Crnogorski pomorci i službeno su se vratili na tzv. "bijelu listu" Evropske agencije pomorske sigurnosti (EMSA-e). Sertifikati o ovlašćenjima pomoraca koje izdaje crnogorska pomorska administracija, priznaje EU, objavljeno je u Službenom listu Evropske Unije.

Tu vijest su sa olakšanjem dočekali naši pomorci, Trening centri i agencije za ukrcaj.

"Zadnjih šest godina sam par puta imao ponude za brodove sa evropskim zastavama. Odbijen sam jer ne mogu da apliciram, pa sam bio prinuđen da čekam po 4-5 mjeseci kući, da bi dobio neku ponudu sa drugom zastavom bilo koje kompanije", ukazao je Petar Sijerković, upravitelj stroja, Baošići.

Menadžer agencije "Shipping & Crewing Agency", Stevo Subotić, ukazao je da će sada crnogorski pomorci moći da apliciraju da plove sa njima.

"Naša agencija imala je dosta brodova pod portugalskom zastavom i naši pomorci koji plove za njemačku kompaniju, čiji smo mi predstavnici, "Peter Dohle" iz Hamburga, nije mogla ploviti. Sa ovom viješću i sa uredbom naši pomorci će moći da apliciraju i da plove pod zastavom, konkretno Portugala", ukazao je Subotić.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 02.05.2017.


Naslov: Redakcija