Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA OBUKA O PRIMJENI EVROPSKE KONVENCIJE O LJUDSKIM PRAVIMA NA NACIONALNOM NIVOU

03.03.2017.


U organizaciji Ustavnog suda Crne Gore i Savjeta Evrope, 27. i 28. februara 2017. godine, održana je obuka za sudije i savjetnike Ustavnog suda o primjeni Evropske koncencije o ljudskim pravima.

U uvodnom dijelu obuke učesnicima su se obratili: predsjednik Ustavnog suda, dr Dragoljub Drašković, Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, Valentina Pavličić, šefica kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, Angela Longo i direktor Direkcije za OEBS i Savjet Evrope u Ministarstvu vanjskih poslova, Mladen Dragašević.

U pozdravnom govoru predsjednik Ustavnog suda je istakao da Ustavni sud Crne Gore svojim radom i aktivnim pristupom u zaštiti ljudskih prava doprinosi da Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda postane nerazdvojivi dio pravnog poretka Crne Gore.

Na obuci su predavali: Slobodanka Karišik, pravnica u Sekretarijatu Evropskog suda za ljudska prava, dr.sc. Dubravko Ljubić, viši ustavnosudski savjetnik i šef Službe za prethodni postupak, Karmen Gospodinović, viša ustavnosudska savjetnica, i Sanja Trogovac, viša ustavnosudska savjetnica, iz Ustavnog suda Republike Hrvatske.


IZVOR: Vebsajt Ustavnog suda, 01.03.2017.


Naslov: Redakcija