Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA: Građevinske kompanije u projektu Hiljadu plus dostavile garanciju u visini od dva odsto predračunske vrijednosti ponuđenih stanova


Građevinske kompanije koje su se prijavile za učešće u projektu Hiljadu plus dostavile su garanciju u visini od dva odsto predračunske vrijednosti ponuđenih stanova, čime je osigurano da oni neće biti izuzeti iz ponude, saopšteno u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

U resoru zaduženom za realizaciju Vladinog projekta, kroz koji bi građani trebalo da kupe stanove po povoljnim uslovima, naveli su da su dostavljene garancije naplative na prvi poziv, bez prava prigovora, u korist Ministarstva.

"Svrha dostavljanja garancije jeste da se osigura da ponuđene stambene jedinice ostaju u projektu, odnosno na raspolaganju korisnicima za vrijeme trajanja Javnog poziva za građane i određeni period nakon njegovog zaključenja. Ukoliko investitor ponuđene stambene jedinice proda ili na drugi način izuzme iz ponude, Ministarsvo održivog razvoja i turizma može pozvati banku koja je izdala garanciju i naplatiti garantovani iznos", istakli su u Ministarstvu, odgovarajući na pitanje da li će i kako sankcionisati građevinare koji ponuđene stanove prodaju mimo projekta.

Garancije ponuda, kako su precizirali, izdaju banke, a one će važiti do 30. maja ove godine.

"Kako su u pitanju značajna finansijska sredstva cijenimo da ponuđačima nije u interesu da krše pravila projekta i iniciraju naplatu garancije", zaključili su u Ministarstvu.

Izvor: Vebsajt CdM, 02.03.2016.