Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA CRNE GORE: Iz Ministarstva pravde poručuju da kod osnovnog krivičnog djela "ometanje pravde" namjera nije zabrana kritikovanja već zabrana zloupotrebe slobode izražavanja i zaštita autoriteta nosilaca sudskih i tužilačkih funkcija

03.02.2017.


Iz Ministarstva pravde poručuju da vremena za izmjene Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore još ima, ali i da su prvi predlozi tek počeli da pristižu.

Iako u civilnom sektoru tvrde da Nacrt zakona nije usaglašen sa međunarodnim standardima, u Ministarstvu pravde to poriču.

Iz Ministarstva pravde poručuju da kod osnovnog krivičnog djela "ometanje pravde" namjera nije bila zabrana kritikovanja već zabrana zloupotrebe slobode izražavanja i zaštita autoriteta nosilaca sudskih i tužilačkih funkcija.

Nacrt zakona već je proslijeđen Evropskoj komisiji na mišljenje, a nakon međuresornog usklađivanja, Ministarstvo pravde će predlog kandidovati Vladi na usvajanje, a zatim slijedi skupštinska procedura.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.02.2017.


Naslov. Redakcija