Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REGULATORNA AGENCIJA ZA ENERGETIKU: Moguće poskupljenje struje u 2017. godini za tri odsto

02.12.2016.


Struja bi od 2017. godine mogla da poskupi do tri odsto, pokazuje preliminarni Izvještaj o dozvoljenom prihodu Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Predsjednik ove Agencije, Miroslav Vukčević, naveo je da će se o tome raspravljati sa predstavnicima energetskih subjekata na sjednici regulatorne agencije.

"Ono što možemo da pretpostavimo da ne može doći do prevelikih odstupanja od sadašnje cijene, maksimalno povećanje može biti do tri posto, a možda ni to neće biti", rekao je Vukčević.

Na osnovu već dostavljenih zahtjeva energetskih kompanija kompletiran je osnovni izvještaj regulatorno dozvoljenog prihoda. Sugestije i dodatni zahtjevi subjekata mogu uticati na konačni izvještaj, objašnjava Vukčević. Zbog toga će predstavnici svih elektroenergetskih kompanija sjesti za sto.

"RAE je zajkazala sjednicu odbora na kojoj će se razmatrati zahtjevi Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Crnogorskog elektrodistributivnog sistema i Crnogorskog operatora tržišta", rekao je on.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.12.2016.


Naslov: Redakcija