Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA: Uspostavljen novi eRegistar nevladinih organizacija

02.11.2020.


Ministarstvo javne uprave je uspostavilo novi eRegistar nevladinih organizacija, čije ažuriranje je u toku. Do sada je unešeno gotovo 70% rješenja čiji unos do uspostavljanja novog eRegistra nije bio moguć. 

Zakonom o nevladinim organizacijama ("Sl. list CG", br. 39/2011, 37/2017) je propisano da je eRegistar javan, što će omogućiti brz uvid u javni modul eRegistra.

Uvidom u javni modul eRegistra korisnicima su dostupni podaci iz registra kao što su: naziv NVO, redni broj upisa NVO, podaci o sjedištu NVO, podaci o ovlašćenom licu za zastupanje, podaci o osnivačima, podaci o promjenama činjenica u vezi sa konkretnom NVO, ciljevi i djelatnosti NVO.

U narednom periodu planirano je povezivanje sa jedinstvenim informacionim sistemom za razmjenu podataka – GSB, kako bi se kreirale nove elektronske usluge, kao što upis u registar NVO, izmjene podataka iz registra i sl.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 30.10.2020.


Naslov: Redakcija