Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO ZDRAVLJA DONIJELO ETIČKI KODEKS


 Ministarstvo zdravlja je na osnovu člana 6. stav 2. Zakona o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 39/2011, 50/2011 - ispr., 66/2012, 34/2014 i 53/2014 - dr. zakon) i člana 20. Etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika ("Sl. list CG", br. 20/2012) donio je ETIČKI KODEKS, koji ima za cilj očuvanje, afirmaciju i unaprjeđenje dostojanstva i ugleda službenika i namještenika i povećanje povjerenja građana u rad Ministarstva zdravlja.

Etički kodeks štampan je na crnogorskom i engleskom jeziku i dostavljen zaposlenima, kako bi ih stalno podsjećao da obavljajući svoj posao u kontinuitetu treba da poštuju i primjenjuju i etička pravila. Zaposleni u Ministarstvu zdravlja treba da obavljaju poslove odgovorno, čestito i efikasno, prema profesionalnim standardima, a u odnosu sa strankama i nadležnima da se ophode sa dužnom pažnjom, poštovanjem, ljubaznošću i uvažavanjem.

Ministarstvo zdravlja je Etički kodeks dostavilo i svim zdravstvenim ustanovama, koji im može poslužiti kao model za donošenje kodeksa za ustanovu kojom rukovode, a koji je prilagođen njihovim zaposlenima i načinu rada i funkcionisanja. Data je preporuka da Etički kodeks, kada se usvoji, bude dostupan zaposlenima u zdravstvenoj ustanovi, bilo elektronskim putem, na oglasnim tablama ili kao štampani priručnik, u skladu sa mogućnostima ustanove, s ciljem ujednačavanja načina ponašanja u svim segmentima zdravstvenog sistema.

Etučki kodeks možete preduzeti ovdje.

Izvor: Vebsajt Ministarstva zdravlja, 30.09.2015.