Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA PROGRAM DRŽAVNE POMOĆI MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA U PRERAĐIVAČKOJ INDUSTRIJI ZA 2015. GODINU: Rok za prijavu 9.oktobar 2015. godine


Ministarstvo ekonomije još jednom poziva preduzetnike da se prijave na Javni poziv za Program državne pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015. godini, za koji su previđena sredstva 30.000 eura. Poziv je otvoren do 09. oktobra 2015. godine.

Programom je predviđena finansijska podrška malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za korišćenje usluga eksternih konsultanata (konsultantskih firmi, naučnoistraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora) u cilju realizacije inovativnih aktivnosti.

U skladu sa procedurama Programa, preduzeće treba da dostavi ponudu o angažovanju konsultanta za sprovođenje inovacija u segmentu inoviranja proizvoda, poslovnog procesa, organizacije ili marketinga, a da nakon odobrenja pristupi realizaciji inovativne aktivnosti.

Preduzeće finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, a nakon završetka aktivnosti podnosi zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500 eura, bez poreza na dodatu vrijednost.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 01.10.2015.