Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 1. oktobra 2015. godine održana śednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije - Sreten Radonjić izabran za direktora Agencije


Na petoj śednici održanoj 1. oktobra 2015. godine, Savjet Agencije za sprječavanje korupcije je shodno članu 91 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014), obavio razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije za sprječavanje korupcije.

Śednica je bila otvorena za javnost, osim u dijelu razgovora sa kandidatima Mladenom Tomovićem, Sretenom Radonjićem i Dušanom Drakićem, na njihov zahtjev. Razgovor sa kandidatom Željkom Tomovićem bio je otvoren za javnost.

Članovi Savjeta su kandidatima postavljali pitanja u vezi sa uvodnim predstavljanjem kandidata, u vezi dostavljenog pisanog i obrazloženog predloga programa rada i ključnih prioriteta Agencije, i u vezi nadležnosti Agencije (Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014); Zakon o lobiranju ("Sl. list CG", br. 52/2014); i Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja ("Sl. list CG", br. 52/2014).

Članovi Savjeta su glasali po redosljedu utvrđenom Listom kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije, i to:

- za kandidata Mladena Tomovića glasali su Ristan Stijepović i Goranka Vučinić;

- za kandidata Sretena Radonjića glasali su Ristan Stijepović, Radule Žurić, Goranka Vučinić i Bojan Obrenović;

- za kandidata Željka Tomovića glasao je Ristan Stijepović; i

- za kandidata Dušana Drakića glasao je Ristan Stijepović.

Vanja Ćalović, članica Savjeta Agencije, nije glasala ni za jednog kandidata.

Nakon glasanja Predśednica Savjeta je konstatovala da je kandidat Sreten Radonjić dobio četiri glasa, pa je shodno članu 91 stav 7 Zakona o sprječavanju korupcije ("Sl. list CG", br. 53/2014) izabran za direktora Agencije za sprječavanje korupcije.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 01.10.2015.