Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

DRŽAVNA IZBORNA KOMISIJA: Prihvaćeni argumenti nevladine organizacije protiv ograničenja prava posmatrača


DIK je uvažila argumente nevladine organizacije CDT protiv ograničenja prava posmatrača, dostavljene u formi otvorenog pisma, kazala je Milica Kovačević iz ove NVO.

"Većina članica i članova DIK se decidno izjasnila da intencija spornih djelova sadržaja ovlašćenja za posmatrače nije bila ograničavanje prava posmatračima izbora. DIK je sporno rješenje zamijenila novim, kojim se ovlašćenim posmatračima izbora dozvoljava ne samo prisustvo sjednicama izbornih komisija, već i posmatranje drugih radnji važnih za izborni proces", kazala je Kovačević.

Takođe, na sjednici DIK-a je zaključeno da će DIK izdati posebnu instrukciju opštinskim izbornim komisijama i biračkim odborima, iz koje će biti jasno da se ograničavanje broja posmatrača na biračkim mjestima iz jedne organizacije na jedno lice ne odnosi na mobilne timove koji obilaze biračka mjesta, već samo na “stacionarne” posmatrače, koji kontinuirano borave na biračkom mjestu.

Izvor: Vebsajt CdM, 01.08.2016.