Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PORESKI KARAVAN: Održana centralna tribina u Podgorici


U okviru projekta "Poreski karavan" 31. maja 2016. godine održana je centralna tribina za privrednike sa teritorije Glavnog grada Podgorica.

Pozdravljajući prisutne privrednike koji su ispratili navedeni događaj, direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša izrazio je zadovoljstvo rezultatima ostvarenim u projektu "Poreski karavan", imajući u vidu da je tokom prethodnih šest tribina više stotina poreskih obveznika imalo priliku da ostvari direktnu komunikaciju sa službenicima Poreske uprave i da tom prilikom dobije odgovore na pitanja sa kojima se suočava prilikom ispunjavanja poreskih obaveza.

Istakao je da je projekat "Poreski karavan" samo jedna u nizu aktivnosti organizovanih u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa, jačanja ravnopravnog, transparentnog i proaktivnog pristupa Poreske uprave i građenja odnosa razumijevanja i povjerenja između Poreske uprave i poreskih obveznika. Posebno je zahvalio Uniji poslodavaca, koja je doprinijela uspjehu projekta, i sa kojom će Poreska uprava nastaviti dalju saradnju na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Suzana Radulović istakla je da rad zajedničkog Koordinacionog tijela i kvalitetni partnerski odnosi koji godinama postoje između UPCG i Poreske uprave predstavljaju jedan od najboljih primjera saradnje privatnog i javnog sektora. Zahvaljujući ovoj, ali i prethodnim tribinama organizovanim u okviru kampanje "Poreski karavan", privrednici i poreska administracija ostvarili su veoma konstruktivan dijalog po pitanjima koja se odnose na pravilnu primjenu poreskih propisa, što će našim kompanijama omogućiti da se bolje pripreme za poslovanje u predstojećoj turističkoj sezoni.

Kroz prezentaciju i praktične instrukcije za upotrebu elektronskih servisa Poreske uprave, službenici Poreske uprave su, uz aktivno sudjelovanje privrednika, predstavili važne odredbe legilative koja se odnosi na oblasti ugostiteljstva, građevine i zapošljavanja nerezidentne radne snage, kandidovane kao posebno relevantne za članove Unije poslodavaca, te razgovarali o propisima i praksi od značaja za poreske obveznike i uredno ispunjavanje poreskih obaveza.

Tribina u Glavnom gradu predstavlja završni događaj u prvoj fazi projekta "Poreski karavan", a organizovana je nakon održanih tribina u Budvi, Baru, Ulcinju i Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Projekat "Poreski karavan" organizovan je u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, a sve u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca CG, 31.05.2016.