Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport odbio prijedlog da udžbenici budu besplatni


Na 58. sednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, održanoj 1. juna 2015. godine, razmotren je Predlog zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju. Odbor nije razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju jer sednici nijesu prisustvovali predlagači zakona.

Predlog zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju nijesu dobili potrebnu većinu.

Osim članova Odbora sednici su prisustvovali poslanik Milutin Đukanović, kao predstavnik predlagača, kao i Arijana Nikolić Vučinić, v.d. generalnog direktora Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama i Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 01.06.2015.