Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O PRIVREMENIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANJE NEGATIVNIH UTICAJA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI COVID-19 NA FINANSIJSKI SISTEM PRODUŽEN MORATORIJUM NA KREDITE: Moratorijum produžen do 31. decembra tekuće godine

02.04.2021.


Savjet Centralne banke (CBCG) usvojio je izmjenu i dopunu Odluke o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja epidemije zarazne bolesti Covid-19 na finansijski sistem.

Iz CBCG je saopšteno da se prva izmjena Odluke odnosi na produženje trajanja moratorijuma na otplatu kredita za one korisnike kojima je u periodu od 31. marta prošle godine ili kasnije prestao radni odnos kao posljedica negativnog uticaja epidemije zarazne bolesti Covid-19, i to do 31. decembra tekuće godine.

"Usvojena je i izmjena kojom se proširuje spisak prioritetnih djelatnosti u smislu Odluke, odnosno obuhvat korisnika kredita koji imaju pravo na ranije usvojene mjere CBCG, u šta spadaju moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita uz preferencijalni regulatorni tretman", rekli su iz CBCG.

Na pomenuti spisak je, kako se dodaje, uključena djelatnost prijema i otpreme putnika i autobusa u drumskom saobraćaju, pod šifrom 5221: Uslužne djelatnosti u kopnenom saobraćaju.

"Savjet je razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 31.03.2021.


Naslov: Redakcija