Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROGRAM PODSTICANJA RAZVOJA KLASTERA U CRNOJ GORI ZA 2018. GODINU: Za podršku klasterima 150.000 eura

02.04.2018.


Ministarstvo ekonomije će u ovoj godini za podršku razvoja klastera izdvojiti 150.000 eura, predviđeno je Programom podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020, za 2018. godinu koji je Vlada usvojila.

Pravo učešća u Programu, za koji će Ministarstvo uskoro raspisati javni poziv, imaće klasteri preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća registrovani kao nevladina organizacija (NVO) ili kao privredno društvo.

Odobrena pomoć od strane Ministarstva ekonomije je do 50%, odnosno do 65% ukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 15.000 eura (bez PDV-a), po jednom projektu. Subvencija će se realizovati po principu refundacije.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju:

preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju;

drvopreradu;

ostale proizvodne djelatnosti (osim proizvodnih djelatnosti koje nijesu obuhvaćene ovim programom);

turizam i ugostiteljstvo.

Cilj Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, sve u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Nakon usvajanja Programa od strane Vlade Crne Gore, Ministarstvo ekonomije će raspisati Javni poziv za učešće u Programu, u trajanju od 30 dana, u kojem su definisani uslovi i kriterijumi učešća.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 30.03.2018.