Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA KONSULTOVANJE ZAINTERESOVANE JAVNOSTI O PREDLOGU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU: Konsultacije traju do 6. marta 2021. godine

02.03.2021.


Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava upućuje javni poziv građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovana javnost) da se uključe u postupak konsultovanja o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava na adresu: Podgorica, Vuka Karadžića 3, ili na e-mail: biljana.vuksanovic@mpa.gov.me.

Konsultacije zainteresovane javnosti o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu trajaće 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi zakona, u skladu sa međunarodnim standardima, u saradnji sa relevantnim tijelima Evropske unije i Savjeta Evrope.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava će u postupku konsultovanja zainteresovane javnosti sve prispjele inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava, 22.02.2021.


Naslov: Redakcija