Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILA O RADU AGENCIJE ZA SPRJEČAVANJE KORUPCIJE U DIJELU SPRJEČAVANJA SUKOBA INTERESA JAVNIH FUNKCIONERA: Ustavni sud ukinuo Pravila, koja će prestati da važe danom objavljivanja

02.02.2018.


Ustavni sud ukinuo je Pravila o radu Agencije za sprječavanje korupcije u dijelu sprječavanja sukoba interesa javnih funkcionera ("Sl. list CG", br. 4/2016 i 17/2017).

To znači da je Agencija, na čijem je čelu Sreten Radonjić, dvije godine postupala na osnovu nezakonitog Pravilnika. ASK radi od januara 2016. godine, kada se donijeta Pravila na predlog Radonjića.

Inicijativu za ocjenu akata podnijela je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i to preko grupe poslanika Dritana Abazovića, Mladena Bojanića, Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerović i Obrada Gojkovića.

Ustavni sud je utvrdio da je Savjet Agencije prekoračio ovlašćenja donošenjem ovog akta, jer sporni Pravilnik sadrži odredbe prepisane iz zakona. Time je, u stvari, Pravilnik dobio snagu zakona, a Agencija i njen Savjet nijesu nadležni za donošenje zakonskih propisa.

Objavljivanjem ove odluke US u "Službenom listu", Pravila prestaju da važi.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Tina Popović, 31.01.2018.


Naslov: Redakcija