Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O PROIZVODNJI, PRERADI I PROMETU BILJA, BILJNIH PROIZVODA I OBJEKATA POD NADZOROM: Rok proizvođačima sjemenskog i sadnog materijala da prijave proizvodnju ističe 30. aprila 2017. godine

02.02.2017.


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove poziva sve registrovane proizvođače sjemenskog i sadnog materijala kao i registrovane proizvođače merkantilnog krompira i plodova citrusa da prijave godišnju proizvodnju.

Proizvodnja se prijavljuje kod Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, najkasnije do 30. aprila tekuće godine, a za bilje sa kratkim vegetacionim ciklusom, najmanje mjesec dana prije početka proizvodnje.

Ukoliko se prijavljuje proizvodnja sjemenskog krompira uz prijavu prilaže se i dokaz o izvršenim laboratorijskim analizama zemljišta na krompirove citolike nematode.

Godišnja prijava obima i mjesta proizvodnje, odnosno prerade bilja i biljnih proizvoda podnosi se na Obrascu koji je sastavni dio Pravilnika o načinu vođenja evidencije o proizvodnji, preradi i prometu bilja, biljnih proizvoda i objekata pod nadzorom ("Sl. list CG", br. 19/2013 i 39/2013).

Prijava proizvodnje je i prvi i obavezan korak u procesu sertifikacije sjemenskog i sadnog materijala.

Pravo na podršku iz Agrobudžeta za 2017. godinu imaće registrovani proizvođači koji su prijavili proizvodnju.


IZVOR: Vebsajt Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, 31.01.2017.


Naslov: Redakcija