Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA PRVA SJEDNICA SAVJETA ZA NATO

01.11.2017.


Savjet za NATO zaključio je 30. oktobra 2017. godine na prvoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, predsjednik Vlade Duško Marković, da je Crna Gora članstvom u NATO-u ostvarila jedan od ključnih vanjskopolitičkih prioriteta i ocijenio da nova pozicija naše zemlje kao članice Alijanse podrazumijeva odgovoran odnos u definisanju nacionalnih prioriteta i njihovom usaglašavanju sa državama saveznicama. Zaključeno je da će u tom kontekstu jedan od priotiteta biti promovisanje evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana i politike otvorenih vrata NATO-a, kao i njen dalji doprinos ispunjavanju ključnih ciljeva i vrijednosti Alijanse.

Savjet je zaključio da Crna Gora nakon nepunih pet mjeseci od ulaska u NATO već uživa koristi od članstva i to prije svega kroz povećan broj informacija o našoj zemlji u inostranoj javnosti, percepciju naše zemlje kao sigurne investicione destinacije i jače interesovanje renomiranih investitora za ulaganje u Crnu Goru.

Na sjednici je razriješen dosadašnji Komunikacioni tim Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO-u umjesto kojeg će u okviru Interresorne komisije za NATO biti imenovan tim koji će koordinirati komunikacione aktivnosti u skladu sa interesima države i građana Crne Gore.

Za sekretara Savjeta imenovan jeIvo Đoković, pomoćnik generalnog sekretara Vlade, koji je tu dužnost obavljao i u ranijem Savjetu za članstvo Crne Gore u NATO-u.

Savjet za NATO obrazovan je Odlukom Vlade Crne Gore donijetoj na 43. sjednici održanoj 5. oktobra 2017. godine.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 30.10.2017.