Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Održana sednica Anketnog odbora u vezi sa Duvanskim kombinatom Podgorica AD u stečaju


31. avgusta 2015. godine završena je prva sednica Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa u zaštiti imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Duvanskog kombinata Podgorica AD u stečaju.

Na sednici je dogovoreno da članovi Odbora na narednoj sednici utvrde inicijalnu listu lica, koja će u skladu sa članom 13 Zakona o parlamentarnoj istrazi ("Sl. list CG", br. 38/2012) dati izjave, kao i spisak dokumentacije koja će biti dostavljena.

Takođe, dogovoreno je da se, shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, sednice Anketnog odbora snimaju fonografski.

ZAKON O PARLAMENTARNOJ ISTRAZI ("Sl. list CG", br. 38/2012)

V. ODNOS ANKETNOG ODBORA S ORGANIMA DRŽAVNE I LOKALNE VLASTI, PRAVNIM LICIMA I POJEDINCIMA

Član 13

Rukovodeća lica, službenici i namještenici u državnim organima, organima lokalne samouprave i ustanovama, pravna lica, bivši nosioci državnih funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti (predsjednik Vlade, predsjednik Skupštine, ministar, poslanik), bivši i sadašnji funkcioneri lokalne samouprave, dužni su da se odazovu pozivu anketnog odbora i da daju izjave i odgovaraju na pitanja članova odbora o činjenicama koje su im poznate u vezi sa predmetom parlamentarne istrage, kao i da dostave dokumentaciju koju posjeduju.

Lica iz stava 1 ovog člana dužna su da daju istinite izjave koje od njih traži anketni odbor.

Izvor: Vebsajt Skupštine Crne Gore, 31.08.2015.