Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USPOSTAVLJANJE PARTNERSKOG SAVJETA ZA REGIONALNI RAZVOJ

01.08.2018.


Ministarstvo ekonomije je, u okviru procesa konstituisanja Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, pozvalo zainteresovane nevladine organizacije da do petka predlože predstavnike za članstvo u tom tijelu.

Predstavnici Ministarstva ekonomije ponovo su inicirali upostavljanje Partnerskog savjeta kako bi unaprijedili politiku regionalnog razvoja Crne Gore, čije formiranje je u finalnoj fazi.

"Cilj osnivanja Savjeta je praćenje stanja u oblasti regionalnog razvoja i davanje preporuka za preduzimanje mjera za unapređivanje regionalnog razvoja Crne Gore, a neki od zadataka su davanje mišljenja na nacrte Strategija koj se tiču politike regionalnog razvoja, davanje preporuka za utvrđivanje prioriteta u realizaciji razvojnih projekata, kao i sagledavanje efekata primjene politike regionalnog razvoja", piše u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Savjet čine predsjednik i 30 članova iz reda organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, univerziteta licenciranih u Crnoj Gori i predstavnika udruženja poslodavaca registrovanih u Crnoj Gori, a koji se biraju u skladu sa Odlukom o osnivanju Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U sklopu procesa za konstituisanje tog Vladinog tijela, Ministarstvo je uputilo javni poziv za predlaganje predstavnika NVO za članstvo u Partnerskom savjetu za regionalni razvoj, koji će biti otvoren do 3. avgusta.

Kako navode pravo učešća na javni poziv imaju sve NVO iz oblasti životne sredine.

"Zainteresovani subjekti mogu se mogu prijaviti na Javni poziv prilaganjem potrebne dokumentacije u prostorijama Ministarstva ekonomije, radnim danima od 7 do 15 sati ili prijave slati na adresu na adresu: Ministarstvo ekonomije, Rimski trg br. 46, 81 000 Podgorica, sa napomenom: "Predlaganje kandidata za člana Partnerskog savjeta za regionalni razvoj".

"Eventualna pitanja u vezi sa postupkom predlaganja kandidata za člana Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, mogu se dostaviti elektronskim putem, na adresu: milena.jovetic@mek.gov.me.", naveli su u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 30.07.2018.


Naslov: Redakcija