Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Izabrana još dva specijalna tužioca


Na sjednici Tužilačkog savjeta održanoj 30. juna 2015. godine izabrana su još dva specijalna tužioca. Na ove funkcije su imenovani Veljko Rutović i Živko Savović.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Zakonom je propisano da Specijalno državno tužilaštvo ima deset specijalnih tužilaca, na prethodnoj sjednici Tužilački savjet donio je odluku o izboru šest specijalnih tužilaca, 30. juna izabrana su još dva, tako da će za dva preostala mjesta ponovo biti raspisan javni oglas.

Podsjetimo, za specijalne tužioce izabrani su dosadašnji tužioci u Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Mira Samardžić, Lidija Vukčević i Marija Raspopović, sudije podgoričkog Osnovnog suda Lidija Mitrović i Nataša Bošković i advokat Tatjana Žižić.

Tužilački savjet je ranije, na predlog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, za glavnog specijalnog tužioca izabrao sudiju Apelacionog suda Milivoja Katnića.

Izvor: Vebsajt RTCG, 30.06.2015.