Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EKSPERT SVJETSKE ORGANIZACIJE ZA INTELEKTUALNU SVOJINU (WIPO) U POSJETI CRNOJ GORI


Ministarstvo nauke će od 31. maja do 4. juna 2016. godine biti domaćin eksperta Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Cilj posjete Crnoj Gori, g-đe Olge Spasić, eksperta pomenute Organizacije je sagledavanje postojećeg stanja-uslova za sistemsko kreiranje znanja i intelektualne svojine visokog kvaliteta na univerzitetima u Crnoj Gori, kao i za njihov transfer/komercijalizaciju u interesu nacionalne ekonomije i blagodeti društva.

Na osnovu utvrđenog stanja biće sačinjen izvještaj sa preporukama i unaprijeđena buduća saradnja Crne Gore i WIPO-a.

Pored posjete Ministarstvu nauke, planirano je da se sastanci na odgovarajućem nivou održe i u Zavodu za intelektualnu svojinu, Privrednoj komori, Univerzitetu Mediteran, Univerzitetu Donja Gorica, kao i na Univerzitetu Crne Gore, gdje je planirano da se ekspertkinja WIPO-a sastane sa rukovodstvom prvog Centra uspješnosti u Crnoj Gori (BIO-ICT), predstavnicima Kancelarije za međunarodnu saradnju, te članovima Foremont projekta.

Misija se realizuje kao rezultat prošlogodišnje posjete na visokom nivou Nj.E. Francis Gurry-a, Generalnog direktora Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu Crnoj Gori.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo nauke, 31.05.2016.