Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 31. maja 2016. godine održana śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport - Utvrđen tekst Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju


71. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je na održanoj śednici, utvrdio tekst Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, koji će uputiti u skupštinsku proceduru.

Odbor je razmotrio inicijativu za organizovanje sastanka sa predstavnicima Ženskog fudbalskog kluba "Breznica" iz Pljevalja. Odlučeno je da u ime Odbora predstavnike kluba Breznica prime mr Branka Tanasijević, predśednica Odbora, kao i Vuk Roćen i Andrija Popović, članovi Odbora. Sastanak će se održati u ponedjeljak 6. juna sa početkom u 11.00 sati.

Odbor je na predlog udruženja "Roditelji" razmotrio amandman na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, koji se odnosi na troškove ishrane i boravka djece samohranih roditelja u vrtiću. Ovaj amandman, kao amandman Odbora, jednoglasno je usvojen i postao je sastavni dio teksta Prijedloga zakona.

Na inicijativu prof.dr Jelisave Kalezić, Odbor je odlučio da održi tematsku śednicu koja će biti posvećena zaštiti kulturne baštine Crne Gore, sa akcentom na noviju kulturnu baštinu.

Na inicijativu poslanika Andrije Popovića, Odbor je odlučio da održi i tematsku śednicu, koja će biti posvećena afirmaciji ženskog sporta u Crnoj Gori.

Izvor: Press služba Skupštine, 31.05.2016.