Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIVREDNA KOMORA CG: Seminar - Pravo konkurencije u primjeni u EU i osvrt na politiku konkurencije u Crnoj Gori 4. juna 2015. godine


Seminar o politici zaštite konkurencije u Crnoj Gori, održaće se u Privrednoj komori Crne Gore, Novaka Miloševa 29/11, 4. juna 2015. godine sa početkom u 10.00 časova.

Seminar se održava u organizaciji Privredne komore Crne Gore, ALA projekta koji ko-finansira Evropska Unija, a implementira GIZ (Njemačka razvojna agencija) i Agencije za zaštitu konkurencije.

Učesnicima će biti prezentovan regulatorni okvir u Crnoj Gori i iskustva iz EU država članica Evropske komisije u primjeni politike zaštite konkurencije na poslovanje privrednih subjekata.

Cilj seminara je podizanje svijesti privrednih subjekata, članica PKCG, prije svega o komercijalnim i poslovnim aktivnostima koje mogu dovesti do kažnjavanja, potrebi poštovanja propisa i izrade unutrašnjih pravilnika o poštovanju propisa kao i opšti uticaj politike konkurencije na poslovne planove i poslovanje privrednih subjekata. Učesnicima će se predstaviti obaveze privrednih subjekata sa ciljem obezbeđivanja poštovanja propisa, te sprečavanja povrede Zakona i podzakonskih akata na snazi u Crnoj Gori.

Predavač, Dr Kirtikumar Mehta, je bivši visoki funkcioner Evropske komisije (DG Competition) i dugogodišnji direktor direktorata za kartelne sporazume.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Crne Gore, 29.05.2015.