Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA UNAPREĐENJE KVALITETA SIROVOG MLIJEKA ZA 2018. GODINU: Rok za podnošenje zahtjeva 30. jun 2018. godine

01.03.2018.


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti nabaviti aparate za mužu sa pulsatorom, opremu za hlađenje mlijeka, sredstava za kontrolu prisustva somatskih ćelija i sredstava za dezinfekciju vimena prije i poslije muže i ostvariti podršku do 4.800€, odnosno 5.600€ za mlade poljoprivrednike.

Podrška Ministarstva iznosi 60% od ukupne vrijednosti investicije, odnosno 70% za mlade poljoprivrednike.

Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i mlijeko predaju registrovanim mljekarama i sirarama, kao i ona koja se bave proizvodnjom mlječnih proizvoda ili su ostvarili podršku Ministarstva za nabavku priplodnih grla preko Javnog poziva za unapređenje stočnog fonda za 2015, 2016, 2017 i 2018. godinu, MIDAS 4 ili nekog od IPARD like javnih poziva, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku.

Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu podrške je 30. jun 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani proizvođači, kao i Zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu

Zahtjev za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2018. godinu


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 28.02.2018.


Naslov: Redakcija