Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JP MORSKO DOBRO: Dokumentaciju o zakupu kupališta dostavljaju VDT-u


Menadžment Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom dostaviće Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) dokumentaciju u vezi tendera za zakup kupališta 4C "Brijeg od Budve – Ričardova glava", saopštili su pomoćnici direktora preduzeća Rajko Malović i Dragoljub Marković.

Javni pozivi za zakup kupališta u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu bili usaglašeni u nekim djelovima.

Naime, zbrka je nastala kada je neko u Morskom dobru promijenio Odluku Vlade o zakupu plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

U odluci Vlade piše da je jedan od uslova i dokumenata potrebnih da bi se kompanija prijavila za zakup i potvrda od Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa. U javnom pozivu, međutim, stoji drugačije.

Nakon ovih propusta, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro Mihailo Đurović podnio je ostavku na tu funkciju.

On je prije toga pokrenuo disciplinsku odgovornost protiv nadležne službe, odnosno njenog rukovodioca koji se sumnjiči da je odgovoran za propust koji je nanio štetu "Morskom dobru".

Izvor: Vebsajt CdM, 29.02.2016.