Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Predviđeno uvođenje usluge Limo servisa, kao posebnog oblik prevoza

01.02.2019.


Radna grupa koja će raditi na izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Sl. list CG", br. 71/2017 - dalje: Zakon) imaće za osnovni cilj smanjenje uticaja sive ekonomije u toj oblasti.

U cilju realizacije zaključaka koje je donijela Vlada Crne Gore na sjednici 27. decembra 2018. godine, a na osnovu Infromacije o analizi stanja u djelatnosti auto taksi prevoza putnika, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković formirao je radnu grupu koja će raditi na izmjenama i dopunama Zakona.

Radna grupa, u sastavu, na čelu sa generalnim direktorom Direktorata za drumski saobraćaj Daliborom Miloševićem, predstavnicima ministarstva, Privredne komore Crne Gore, Strukovnog sindikata taksista Crne Gore – Unija slobodnih sindikata i auto taksi prevoznika, počela je sa radom na izmjenama i dopunama ovog Zakona, nakon čega će raditi i na izmjenama podzakonskih akata koji su značajni za ovu oblast.

Osnovni cilj izmjene Zakona i podzakonskih akata jeste iznalaženje novih rješenja koja će u najvećoj mjeri uticati na smanjenje sive ekonomije u oblasti javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

Ono što je izvjesno kao jedna od novina u ovim zakonskim rješenjima jeste uvođenje usluge Limo servisa (Rentacar sa šoferom), što će biti prepoznato kao poseban oblik prevoza i kao takav do sada nije postojao. Nadzor nad ovom vrstom prevoza vršiće Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 29.01.2019.


Naslov: Redakcija