Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donjeta Odluka o zaduživanju i davanju garancija Crne Gore za 2016. godinu


U skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti ("Sl. list CG", br. 20/2014 i 56/2014) i Zakonom o budžetu Crne Gore za 2016. godinu ("Sl. list CG", br. 79/2015), Vlada Crne Gore donijela je Odluku o zaduživanju i davanju garancija Crne Gore za 2016. godinu.

Odlukom je predviđeno zaključivanje kreditnih aranžmana za finansiranje više planiranih projekata, u ukupnom iznosu do 92 miliona eura. Propisano je da se Vlada može zadužiti u iznosu od 688 miliona eura za otplatu duga i otplatu obaveza iz prethodnog perioda, finansiranje izgradnje prioritetne dionice autoputa, finansiranje ostatka budžetskog deficita, kao i za potrebe izmirenja obaveza Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i javnih zdravstvenih ustanova.Takođe, propisano je i da će Vlada u 2016. godini izdati garancije, uz obavezu obezbjeđivanja kolaterala, za kredite radi realizacije projekata izgradnje elektroenergetske infrastrukture na poluostrvu Luštica, u iznosu do 20 miliona eura, kao i rekonstrukcije i unapređenja željezničke infrastrukture, do 6 miliona eura.

Na sjednici je usvojena Informaciju o sprovođenju ugovorā o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, kao i Informacija o dodjeli materijalne pomoći vjerskim zajednicama u Crnoj Gori u 2015. godini.

Vlada Crne Gore je dala saglasnost da se diplomirana ekonomistkinja Svetlana Šljivančanin postavi za glavnu turističku inspektorku.

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 29.01.2016.