Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAREDBA O KRETANJU NAKON 21 ČAS: Zaposleni nije u obavezi da pokaže ugovor o radu, dovoljan je akt izdat od poslodavca

15.03.2021.


Iz Uprave policije je saopšteno da je novom naredbom propisano da je za kretanje nakon 21 čas i međugradski saobraćaj potrebno i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili ugovor o radu.

Nova mjera da prilikom kretanja između opština ili u periodu od 21 sat uveče do 5 ujutru, zaposleni osim potvrde koju izdaje poslodavac, prilože i kopiju ugovora o radu ili rješenje o zasnivanju radnog odnosa, je besmislena, jer će ograničiti i spriječiti rad mnogih novinara/ki i medijskih radnika u Crnoj Gori koji nemaju riješen radni status, navode iz Sindikata medija Crne Gore.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović, je na pitanje novinara, odgovorio da ukoliko neko ne želi da pokaže ugovor o radu nadležnim organima prilikom obavljanja posla, ne mora to da uradi.

"Ukoliko ne želite da pokažete ugovor o radu, ne morate. Dovoljno je da vam poslodavac da bilo šta da ste baš vi morali da obavite radni zadatak u vrijeme koje je predviđeno da ne budete na ulici", poručio je Odović.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 11.03.2021.


Naslov: Redakcija