Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 25. juna 2019. godine Drugi dio 5. redovne sjednice - Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Drugi dio 5. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da počne 25. juna 2019. godine (utorak) u 10 časova, a na Dnevnom redu nalazi se još 39 tačaka.

Više

HITNO DONIJETI NOVI ZAKON O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU: Neophodno da Zakon bude zasnovan na preporukama eksperata Evropske komisije i mišljenjima Venecijanske komisije

Članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine usaglasili su odgovor na pismo međunarodne zajednice, navodeći da su primili k znanju zabrinutost i većinu konstruktivnih kritika.

Više

IZMJENE ZAKONA O RADU U FBIH: Doktori traže izmjene Zakona, u protivnom najavljuju štrajk

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH (SSSDMISFBiH) pozvao je zastupnike Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da usvoje izmjene Zakona o radu ("Sl. novine FBiH", br. 26/2016 i 89/2018) i tako im, kako navode, omoguće da u što kraćem periodu dobiju ponovno reprezentativnost i potpišu kolektivne ugovore.

Više

OMBUDSMANI ZA LJUDSKA PRAVA BIH: MUP RS da poštuje zakonske propise

Ombudsmani za ljudska prava Bosne i Hercegovine Nives Jukić, Ljubinko Mitrović i Jasminka Džumhur pozivaju uposlenike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) na profesionalnost i dosljednu primjenu zakonskih propisa, kako se ne bi ugrožavala ili kršila prava građana.

Više