Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZABRAN PREDSJEDNIK SUDSKOG SAVJETA

Na konstitutivnoj sjednici Sudskog savjeta njegov dosadašnji predsjednik Mladen Vukčević jednoglasno izabran za privremenog predsjednika tog tijela, a Dobrica Šljivančanin za njegovog zamjenika. Predsjednik Crne Gore proglasio je četiri člana Sudskog savjeta koje bira Konferencija sudija.

Više

ZAKON O REPROGRAMU PORESKOG POTRAŽIVANjA: Otpis kamate nakon isteka roka plaćanja poreskog duga

Poreska uprava će otpisati cjelokupan iznos kamate dužnicima koji u roku izmire obaveze u skladu sa rješenjima o reprogramu, rekli su iz PU. Uslovi za otpis kamate stiču se, kako su objasnili, po isteku roka dospjeća obaveza.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Nelegalno priključenje na infrastrukturu propisano kao krivično djelo

Građani koji su do sada počeli proces legalizacije bespravnih objekata biće pošteđeni krivične odgovornosti. To je propisano nedavno usvojenim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, kao i planiranim izmjenama Krivičnog zakonika Crne Gore...

Više

MINISTARSTVO EKONOMIJE: Javni poziv za mentoring usluge

Ministarstvo ekonomije objavilo je Javni poziv za pružanje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike koji će biti otvoren do 04. avgusta 2018. do 14 časova.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O IGRAMA NA SREĆU: Preciznije definisanje pitanja rada terminala u ugostiteljskim objektima, načina organizovanja lutrijskih igara, ukinuti sadašnju jednokratnu naknadu od dva miliona eura za otvaranje novih kazina i proširiti obuhvat on-lajn nadzora priređivača

Ministarstvo finansija priprema izmjene Zakona o igrama na sreću ("Sl. list RCG", br. 52/2004 i "Sl. list CG", br. 13/2007, 40/2011 - dr. zakon, 61/2013 i 37/2017) koje treba da preciznije definišu pitanje rada terminala u ugostiteljskim objektima, način organizovanja lutrijskih igara, ukinu sadašnju jednokratnu naknadu od dva miliona eura za otvaranje novih kazina i prošire obuhvat on-lajn nadzora priređivača.

Više